Verleg je perspectief en ontdek nieuwe mogelijkheden

Persoonlijke kracht

Het is de kunst om bij tegenslagen door te gaan en net één keer vaker op te staan dan je valt. Wat heb je daarvoor nodig? Allereerst zin om door te gaan, ofwel weten wat jouw missie is waar je voor gaat. Wat is zingeving voor jou? Daarnaast een optimale fysieke conditie. Ik zeg bewust optimale, want je hebt nooit alles in de hand, maar goed voor je lijf zorgen met voldoende slaap, gezond eten etc levert veel kracht op om toch net even één keer vaker op te staan dan je valt.

Ook is het van belang om goed in contact met je emoties te zijn. Durf je bang te zijn? En geloof je dat die angst gewoon weer voorbij gaat? Durf je moedig te zijn? Ken je je emoties en kan je er naar luisteren, om vervolgens zelf te kiezen wat je er mee doet?

Je ziet dat we het hebben over je (be)ziel(ing), je fysiek, je emoties en in dit rijtje ontbreekt het nog aan de laatste factor jouw verstand.

Verstandige keuzes maken vraagt om kennis inzicht en denkvermogen. Blijven leren en ontwikkelen helpt je om op dat gebied sterker te worden. Elke keer als je valt, zijn er weer nieuwe lessen te leren. Door de leerstand te kiezen boven de presteerstand ontwikkel je ook op dit gebied steeds meer persoonlijke kracht.

Versterk je persoonlijke kracht zodat je met minder hard werken meer voldoening realiseert.

  • Persoonlijke kracht maakt rustiger
  • Persoonlijke kracht maakt evenwichtiger
  • Persoonlijke kracht zorgt voor meer invloed
  • Persoonlijke kracht vergroot je slagkracht
  • Persoonlijke kracht maakt liefdevoller
  • Persoonlijke kracht vermindert stress
  • Kortom meer zelfvertrouwen en minder ego

Wil jij jezelf hierin ontwikkelen maar heb je geen idee waar je mee moet beginnen? Maak dan een afspraak voor een online gesprek. arco@arcokats.nl