Verleg je perspectief en ontdek nieuwe mogelijkheden

Fysieke conditie

In de ochtend opstaan met een fit lijf en voelen dat je zin hebt in de nieuwe dag, hoe fijn is dat? Als je lekker in je lijf zit dan ben je veel beter in staat om te functioneren. Lekker in je lijf zitten heeft ontzettend veel effect op hoe je je voelt. Het effect daarvan is dat je minder vatbaar bent voor negatieve invloeden op de dag. Heb je lekker geslapen en ben je uitgerust dan is de file minder erg dan wanneer je net even te moe bent, en pijn in je lijf voelt.

Jouw lichaam is de basis, het fundament van jouw eigen leiderschap. Luister eens naar je lijf, voel eens goed. Is jouw lijf dienstbaar aan de dingen die jij wilt realiseren. Het zal nooit elke dag op top niveau zijn, natuurlijk is iedereen wel eens grieperig. Wellicht heb je bepaalde beperkingen in de vorm van allergie├źn of chronische aandoeningen waar je niets aan kan doen. Maar buiten de dingen die buiten jouw invloedssfeer liggen, hoe goed zorg je voor je lijf?

Wil je goede prestaties leveren dan begint het bij zorg voor je lichaam. Voldoende slaap, ongeveer acht uur per nacht doet wonderen. Daarnaast is afwisselende gezonde voeding belangrijk. Naast voeding en slaap staat beweging ook in de top drie van zelfzorg. Minimaal een half uur per dag lekker bewegen. Ga je voor een top-fit lijf dan doe je er goed aan om in de beweging ook te kiezen voor (een lichte vorm van) krachttraining. Het bewegen gaat voor veel mensen beter als je een sport doet die je leuk vindt, of dat nu voetbal is of fitness of dansen maakt niet uit, zolang je er maar plezier aan beleeft om het te doen.

Zou je een zet in de rug willen hebben om hier mee aan de slag te gaan of heb je al regelmatig geprobeerd om te beginnen en lukt het je niet om door te zetten neem dan gerust contact op voor wat meer praktische tips of begeleiding.