Verleg je perspectief en ontdek nieuwe mogelijkheden

Zin

Bevlogenheid, bezieling je kent de woorden wel. Gewoon heel veel zin hebben om ergens mee bezig te zijn. Wat drijft jou? Waar wordt jij echt blij van. En dan bedoel ik niet blij in de zin van een schaterlach maar in de zin van een diep gevoel van tevredenheid. Waar gaat jou hart sneller van kloppen?

Jij bent zelf de enige die antwoord op deze vraag kan geven. Hoe beter je dit in beeld hebt des te eenvoudiger wordt het om jouw koers te bepalen. Dingen doen die voor jou zinnig zijn. Dit is zingeving. Het is beslist geen zweverige bedoeling, het is wel spiritualiteit. Je voelt het aan alles in je lijf als je dingen doet die passen bij jouw diepere laag. Het lijkt moeiteloos te gaan als je de juiste dingen doet. Zelfs als het moeilijk is ben je gemotiveerd om door te zetten. Gewoon omdat je van binnenuit gedreven wordt.

Weet je niet waar je blij van wordt en loop je daar al een tijd naar te zoeken. Dan is het goed om veel verschillende dingen te proberen. Goede zelfzorg, door gezond te eten, regelmatig te bewegen en voldoende ontspanning op te zoeken brengt je al dichterbij. Let op … nu wordt het bijna zweverig…. , als je de komende tijd elke avond voor je gaat slapen de vraag aan jezelf stelt zonder hem te willen beantwoorden…”wat is zingeving voor mij?, waar ga ik echt op aan…?” dan zal het antwoord vanzelf in je naar boven komen. Waarschijnlijk niet vandaag, maar waarschijnlijk wel binnen een paar weken.

Wil je hier meer mee dan ben je van harte welkom om hier eens over te sparren.