Verleg je perspectief en ontdek nieuwe mogelijkheden

Een team: Mensen, Verbinding, Doel, Plan

Untitled_Artwork 19

Met je team aan een snelweg naar de toekomst werken hoe doe je dat?

Er zijn twee basis ingrediënten die samen gebracht moeten worden. Enerzijds, de mensen. Denk hierbij aan vragen zoals: Wie ben ik, wat vind ik belangrijk, wat drijft me, waar ben ik goed in, wat vind ik lastig? En hoe zit dat bij mijn collega’s? Om vervolgens dezelfde vraag over het team te stellen. Wie zijn we? Wat drijft en bindt ons? Waar zijn we goed in etc… 

 

Untitled_Artwork 20

Anderzijds het gemeenschappelijke doel, ofwel de opdracht vanuit de organisatie.  Hoe duidelijker het doel is hoe eenvoudiger het wordt om als team te weten of je de goede dingen aan het doen bent. Vertaal je doel vanuit een, hoog over richtinggevend doel, naar concrete doelstellingen en een plan. Dit bestaat uit drie stappen: 1 waarom doe je wat je doet, 2 wat doe je dan, 3 hoe doe je dat. Hoe eenvoudiger je het verwoordt hoe beter het begrepen wordt door iedereen en hoe beter dit het team verbindt.

Untitled_Artwork 21