Verleg je perspectief en ontdek nieuwe mogelijkheden

Mapstell teamtraining

Als je samen met je team op de wereld van verschil gaat staan dan snap je ineens veel meer van de teamdynamiek. Je leert je collega’s beter kennen en snapt veel beter waarom ze zich gedragen zoals ze doen. Dit zorgt voor nieuwe inzichten maar vooral voor veel meer verbinding. Je leert beter om elkaars kracht te gebruiken en de irritatie voor specifiek gedrag neemt af. Is dit magie… soms lijkt het wel zo maar het is eerder de rationalisatie van empathie.

Wat is MapsTell?

Mapstell brengt gedragsstijlen in kaart. Door het invullen van een persoonlijke vragenlijst wordt vastgesteld op welke plek in de wereld van verschil jij woont. Je ontvangt hier een persoonlijke kaart en een persoonlijke routebeschrijving van. De methode is gebaseerd op het door William Moulton Marston ontwikkelde DISC model. Het DISC model met de voor velen bekende vier kleuren wordt met de MapsTell kaart nog veel toegankelijker gemaakt. We laten de hokjes van de gedragsstijlen los. Juist door het in kaart te brengen in de vorm van een landkaart krijgt gedrag iets dynamisch. Je kan namelijk vanuit jouw voorkeursgedrag (waar jij woont) reizen naar andere gebieden. Daar gidsen de mensen die daar wonen jou door hun belevingswereld heen. Het zorgt voor veel meer onderling begrip en is ontzettend leuk om te doen.

Voor wie?

MapsTell is voor elk team te gebruiken, of je nu een klein team bent of een groot team dat maakt niet uit. Daarnaast is het zo eenvoudig en praktisch invulbaar dat bruikbaar is op alle niveaus. Er zijn meerdere lagen qua diepgang aan te brengen waardoor het zowel inzetbaar is voor mensen met heel weinig scholing als voor mensen met een academische graad.

Resultaten

Meer begrip voor elkaar. Betere communicatie. Prettigere samenwerking. Loslaten van (voor)oordelen. Meer invloed. Effectievere vergaderingen. Hogere verkoopresultaten. Betere klantenbinding. Minder verloop. Al deze resultaten zijn haalbaar met gebruik van MapsTell.

Ook internationaal

Omdat MapsTell beschikbaar is in de talen Nederlands, Engels, Duits, Spaans een Italiaans is het goed inzetbaar in internationale teams. Iedereen kan in zijn of gaar eigen moedertaal de vragenlijst invullen. Het rapport kan daarna in elke taal worden opgevraagd in PDF formaat en de training kan bijvoorbeeld in het Engels plaatsvinden. Ook is er een netwerk aan internationale guides beschikbaar zodat er een meertalig team aan trainers inzet kan worden. Dit werkt super bij de kick off van een (groot) internationaal project.

MapsTell kaart