Wat zou de ander doen?

Regelmatig wordt je geconfronteerd met lastige vraagstukken. Hierbij heeft het zin om verschillende aanpakken te overwegen voor je zelf in actie schiet. Zelf heb ik een aantal “ideaaltypische” voorbeeldkarakters die ik inzet in mijn overwegingen. Ik vraag me telkens af “hoe zou persoon x dit aanpakken”.

Na het doorlopen van de verschillende scenario’s kies ik de aanpak die me het beste lijkt.

Om de ideaaltypische voorbeeldkarakters vorm te geven kan je bijvoorbeeld gebruik maken van gedragsstijlen en drijfveren. Denk aan DISC of Insights en aan Spiral Dynamics. Je kan ook denken “Hoe zouden achtereenvolgens Nelson Mandela, Donald Trump, Johan Cruijf en Youp van t Hek dit aanpakken.”

Het werken met rolmodellen helpt om diversiteit in je scenario’s te krijgen.

Dit is voor vandaag mijn tip van de dag, elke werkdag mag je er één van me verwachten.

Gun je deze tip ook aan anderen? Deel hem dan alsjeblieft. Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *