Wat is jouw kapitaal?

Als je wint heb je vrienden, rijen dik, echte vrienden……

Wat is jouw kapitaal? Ofwel, op welk gebied ben jij een winnaar op langere termijn? Heel veel mensen streven er ontzettend naar om een winnaar te zijn op een bepaald on-eigen terrein, wat afleidt van het gebied waarop je al winnaar bent. Ofwel, ontwikkel je jouw talent, of probeer je tegen heug en meug iets anders dan jouw talent te ontwikkelen.

Hoewel het toepasbaar is op werk situaties schrijf ik deze tip over het volledige levenspad. Waarmee overleef je op een zo prettig mogelijke manier het leven wat je hebt gedurende de tijd die je er voor hebt. Deze insteek zet zaken in een groter perspectief waardoor je fundamentelere keuzes kunt maken.

De één is goed in optimisme en kansen zien, als je dat stuk uitnut en deelt zullen mensen zich graag met je verbinden omdat het inspireert.

De ander is goed in realisme en risico’s zien, als je dat stuk uitnut en deelt zullen mensen zich graag met je verbinden omdat het veiligheid biedt.

Een volgende persoon is goed in bouwen, verzamelen, structureren, ontdekken etc… Bij alles geldt als je het uitnut en deelt dan krijgt het waarde. Waarde is niets meer dan het opbouwen van een netwerk om je heen van mensen en middelen die jou helpen overleven als je hulp nodig hebt.  Als je het talent voor jezelf houdt, het niet uitnut en deelt dan is het leven een stuk ingewikkelder en eenzamer. Als je iets anders wil ontwikkelen dan jouw talent dan wordt het eenzaam vechten tegen de bierkaai. Wellicht is vechten dan jouw kapitaal…

Gun je deze tip ook aan anderen? Deel hem dan alsjeblieft. Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *