Verleg je perspectief en ontdek nieuwe mogelijkheden

Wat een achterlijke adviseur

Herken je dit?

Je hebt een probleem.

Je belt een adviseur en de mafketel durft gewoon te beweren dat hij er niets van snapt. Hij is toch adviseur hij kan jouw probleem toch oplossen. Maar in plaats van oplossingen te bieden komt ie bij je met allerlei super domme vragen. Vragen waar je hem niet voor nodig hebt. Je wil gewoon dat hij jou precies levert wat je nodig hebt. Een grondig advies waarin staat wat je moet doen.

Dan heb je het probleem doorgesproken en dan begint ie te zeveren met vragen waarom het voor jou een probleem is. Dat gaat hem niets aan hij moet het gewoon oplossen.

Wat een achterlijke adviseur…

Je stuurt hem weg want je hebt er niets aan. Gewoon iemand die mijn probleem kan oplossen, is dat nou zo veel gevraagd?

En dan staat ie daar de Adviseur die altijd een antwoord heeft. Je vertelt jouw probleem en hij geeft aan dat hij wel vaker met dit bijltje heeft gehakt. Dat klanten altijd tevreden zijn en met een glimlach teken je het contract en hij mag aan de slag.

Twee weken later. De adviseur is klaar, de klus is gedaan, de rekening is binnen en…. Je hebt dringend behoefte aan een adviseur die niet meteen aan de slag gaat. Maar één die eerst wat vragen stelt omdat ie niets van jouw probleem snapt. Eén die dat gewoon toe durft te geven en die niet stopt met het stellen van vragen zodat hij niet alleen weet welk probleem je opgelost wilt hebben maar ook welke impact het probleem voor jou persoonlijk heeft. Kortom een adviseur die pas begint met het oplossen van het probleem nadat hij het echt begrepen heeft. En als het even kan iemand die oprecht interesse in jou heeft.

Maar ja waar vind je zo iemand?