Verleg je perspectief en ontdek nieuwe mogelijkheden

Verander de wereld begin met je perspectief

Elke werkdag ontvang je een tip van me om jouw blik op de realiteit te verruimen.

Vaak hoor je mensen zeggen, verander de wereld begin bij jezelf. Op dit moment hoor ik heel veel mensen boos praten over van alles wat er in de wereld omgaat. En ook ik ben geraakt en geschokt door het geweld en de pijn die daar bij komt kijken. Ook snap ik dat dit voor velen leidt tot grote angsten en een enorme roep tot repressief ingrijpen.

Tegelijkertijd zie ik heel veel mensen actie ondernemen, actie om op kleine schaal een bijdrage te leveren aan humanitaire hulp. Of dit nu een gesprek aangaan met de eenzame bejaarde overbuurman, of het taallessen voor vluchtelingen zijn, of een middag fietsen met gehandicapten, dat maakt niet zo veel uit.

Tegen het grote geweld staan we vaak machteloos. Maar we hebben macht om op kleine schaal impact te hebben. Verander de wereld, begin bij jezelf hoor ik mensen zeggen. Ik wil je vragen om jouw perspectief te veranderen en niet angstig machteloos toe te kijken maar je vooral te richten op datgene wat je op kleine schaal kunt betekenen. Daar worden de meeste mensen veel vrolijker van en het heeft ook nog eens effect.