Strategie sessie met mijn dochter

Een goede strategie is eenvoudig. Daar werd ik gisteren door mijn dochter van acht jaar fantastisch op gewezen. Het was een prachtige woensdagmiddag en we zijn samen even naar het strand geweest. Ik vind het altijd een eer om samen met haar in de auto over de belangrijke dingen in het leven te praten. Waar draait het allemaal om, wat is echt belangrijk en wat is onzin. Ze weet me fantastisch te inspireren.

Het mooiste is het als je de momenten aanpakt die in het hier en nu ontstaan. Onderweg reden we langs prachtige gebouwen. En zij begon…

“Pappa, als je nu straks met hetTrainingsbureau echt heel groot bent, dan wil je toch ook wel zo n gebouw. Dan moet je daar groot het logo met veel kleuren op zetten zodat mensen die langs rijden denken, daar wil ik ook wel eens gaan praten”

Ik antwoordde dat me dat inderdaad heel leuk lijkt maar dat we daar nog lang niet zijn. “Ik wil je wel helpen hoor om daar te komen”. Dat aanbod kon ik natuurlijk niet afslaan. Als een rechtgeaarde consultant heb ik haar gevraagd wat ik dan moet doen. Eerst klein beginnen, maar wel dingen zo doen dat mensen terug blijven komen. Dat vond ik een fantastisch idee, dus ik heb haar gevraagd hoe ik dat dan moet doen. Een klimboom in de tuin met springtouwen en ook een goed restaurant er bij was haar antwoord. Zodat mensen lekker kunnen bewegen en goed kunnen eten.

Ik begrijp wat ze bedoelt, we moeten zorgen dat mensen spelenderwijs in beweging blijven en een goed gevoel overhouden aan de ontmoetingen met HetTrainingsbureau. Zoals je zult begrijpen ben ik nog wat verder doorgegaan met het inzetten van mijn adviseur. Ik heb haar uitgelegd dat we mensen iets willen leren, we zijn niet voor niets het trainingsbureau. Ik heb haar gevraagd wat het belangrijkste is wat we mensen kunnen leren. Haar antwoord was fenomenaal. “Hoe je gelukkig wordt en hoe je anderen gelukkig kunt maken, want ik vind het verschrikkelijk als mensen ongelukkig zijn.” Daar kon ik het mee doen, en dit raakt ook wel de essentie. Mensen verbinden en gelukkig maken, waardoor leren en ontwikkelen een vaststaand gegeven wordt. Hierdoor gaan mensen waarde toevoegen, aan zichzelf en aan anderen.

Tot slot hadden we het nog over leren en naar school gaan. Ook daar gaf ze me inzicht. Leren doe je overal, omdat je nieuwsgierig bent dingen uitprobeert, vragen stelt en in beweging bent. Naar school gaan is vaak saai omdat je dan alleen maar dingen moet herhalen en fouten worden afgestraft. Terwijl fouten maken juist nodig is om te leren.

We sluiten helemaal aan met de missie van HetTrainingsbureau, laten we die gaan waarmaken “Mensen het plezier van ontwikkelen laten beleven” En dat is echt anders dan in een klaslokaal overnemen wat de ander bedacht heeft.

Dankjewel Isis je mag mijn adviseur blijven….

Gun je deze tip ook aan anderen? Deel hem dan alsjeblieft. Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

2 comments

 1. Paul-Leander schreef:

  Mooie blog. Vooral het stukje van je dochter over leren en school! Inspirerend!

 2. Paul Ricken schreef:

  Power to the Kids.

  Geluk verspreiden is het enge wat telt. Geweldig!
  Kijk uit naar volgende verhaal van gesprek met je dochter.

  En het gebouw komt er dus…..!

  Good Luck.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.