Stilstaan om gas te geven

Herken je de drukte… je loopt van het ene project in het andere en voor je het weet ben je volop in beweging maar is de richting zoek. Reactief respondeer je naar iedereen en naarmate er meer vragen op je af komen wordt het steeds lastiger om iedereen op de juiste manier te helpen.

Zaken blijven half liggen omdat je steeds weer aan iets nieuws begint voor het vorige afgerond is. En na verloop van tijd heb je één grote bak met half afgeronde projecten waar iedereen continu op terugkomt en je ziet door de bomen het bos niet meer.

Mocht je dit herkennen, trap dan eerst even op de rem. Sta stil en organiseer jezelf. Bepaal wat jouw prioriteiten zijn en organiseer de stroom van reacties. Lukt dit je lastig vraag dan gerust een coach of een personal organiser om je daarbij te helpen.

Voor mij werkt het in ieder geval om met enige regelmaat even een paar dagen onderhoud aan mezelf te plegen. Hierdoor ontstaat rust en ruimte en lukt het beter om die dingen die echt belangrijk zijn te realiseren. Oh, ja bij dat onderhoud hoort ook, op tijd stoppen met werken en rust nemen om je hoofd te re-setten. Als het drukker is dan moet je dit bewust doen, zelfs tegen je gevoel in. Je productiviteit gaar hier alleen maar door omhoog.

Succes

Gun je deze tip ook aan anderen? Deel hem dan alsjeblieft. Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *