Onzin, nog beter je best doen

Stel je voor, je hebt net bij de plaatselijke snackbar een frietje moeilijk, een berenhap, twee frikandellen speciaal, een hamburger en een grote milkshake op. Kortom je hebt slecht gegeten en je bent er eigenlijk een beetje misselijk van. Met moeite beweeg je nog en je stapt in de auto om naar een vriend toe te gaan. Onderweg voel je de oprispingen en je hebt dringend behoefte aan een rennie, gelukkig vindt je er nog een in je dashboard kastje. Na een kwartier rijden stap je bij die goede vriend binnen.

Jouw goede vriend is iemand die altijd iets verrassends in petto heeft. Een leuk verhaal, een leuk cadeautje, kortom iemand die veel voor een ander over heeft. Soms wel een beetje over de top, maar eigenlijk altijd goed verzorgd.

Je stapt binnen en een ferme etensgeur bereikt jouw neus. Omdat je overvol met slechte spullen zit slaat die etensgeur meteen bij je naar binnen en je trekt wit weg. Je hebt het gevoel dat je …

En dan komt jouw vriend vol enthousiasme op je af en hij vertelt je dat hij de hele middag bezig geweest is om jou te verrassen met een prachtige zes gangen maaltijd. Gevolgd door de woorden, lust je alvast een glaasje champagne?

Je voelt je ongemakkelijk, sowieso al door het vele eten en het omdraaien van jouw maag. Je voelt je ongemakkelijk omdat iemand ongelofelijk zijn best gedaan heeft op iets wat jij nu totaal niet kunt waarderen. Je voelt je ongemakkelijk omdat je jouw vriend niet wilt teleurstellen. Alle goede bedoelingen ten spijt, alle effort die er in gestoken is was voor niets, alleen maar omdat de timing en de communicatie er om heen verkeerd uitpakte.

Genoten van deze column, smaakt ie naar meer?

Gun je deze tip ook aan anderen? Deel hem dan alsjeblieft. Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *