Verleg je perspectief en ontdek nieuwe mogelijkheden

Meer waarheid dan de feiten

Zondagmiddag, ik loop met een vriend van me per ongeluk… of wellicht beter bij toeval…. of bewust gestuurd, bij Kanaal 30 binnen. Het is een creatief complex bij de Merwede kade in Utrecht. Na een rondje langs keramiek, porselein en andere kunstzinnig onderdelen valt mijn oog op een inschrijflijst. Minireading …. hey dat is grappig, dat heb ik nou nog nooit gedaan. Zullen we…, ik kijk mijn vriend aan en allebei hebben we iets van…. dit is nieuw, dus…. spannend, of vreemd.

Altijd bezig met leren, ontwikkelen, ondernemen, leven, reflecteren, overzien en heel vaak geconfronteerd met “innerlijk weten”. Een soort overtuiging die diep geworteld zit, maar die ik slecht onder woorden kan brengen. Steeds vaker ontdek ik dat het innerlijk weten sterker is dan welke redenering dan ook en … heel bijzonder om te ontdekken mijn Insights Deeper Discovery profiel geeft het al aan, mijn intuïtie is sterk ontwikkeld. Met Archetypes als de Zwerver en de Profeet wordt wel duidelijk dat ik vaak meer door heb dan je tweedimensionaal zou kunnen weten.

Het experiment boeit me op één of andere manier, en volslagen anders dan ik vooraf had verwacht blijkt de reading niet door een Jomanda achtige verschijning gedaan te worden maar door een zeer goed geaarde nuchtere dame die me vertelt dat het helemaal geen hocus pocus is maar dat alles gebaseerd is op energievelden. Energie stroomt van plus naar min en als mens laadt je jezelf op en zorg je voor energie bij anderen.

Het klonk niet zweverig en daardoor nam mijn nieuwsgierigheid toe. Ik ging zitten in een stoel die comfortabel was. En nu….

Ze vroeg toestemming om me te lezen en dat gaf ik… Twintig minuten slechts en zij vond beter passende woorden voor wat er in mij om ging dan ik zelf ooit had kunnen bedenken. Bizarre overeenkomsten met processen waar ik middenin zat.

Al met al twee weken later zat ik weer in de stoel, het liet me niet los. Terwijl loslaten nu exact één van de thema’s was die bij me binnen kwam. Heerlijk een coach waarbij je niet hard hoeft te werken, waar je geen lastige vragen krijgt, waar je wel inzicht krijgt in patronen die zich ontwikkelen. Met hoge verwachtingen en tegelijkertijd zonder verwachting nam ik weer plaats in de stoel. Opnieuw een spiegel die me voorgehouden werd. Maar zo zuiver, zo oprecht en oordeelsvrij… Er zijn wat stukken waar ik mee aan de gang mag. Ik hoor en moet weer vaker schrijven, niet omdat iemand er op zit te wachten maar omdat dat schrijven nu eenmaal één van de dingen is die ik hoor te doen….

Ik raak er steeds meer van overtuigd dat de feiten zoals we ze nu kunnen verklaren bij lange na niet compleet zijn. Er is meer waarheid beschikbaar dan we nu al kunnen verklaren.