We komen niets te kort, maar sommigen wel

Ik blijf me verbazen over de verrassend gekke wereld waarin we leven. Heel veel ondernemers die ik ken zouden dol graag een wat groter kantoor hebben of een ruimere werkplaats. Maar huur kost hen, in de fase van hun bedrijf nu te veel. Op de snelweg rijd ik langs talloze leegstaande kantoorpanden met grote borden “Te Huur” waarbij voor menig ondernemer de H door een D vervangen wordt.

Op hetzelfde moment besef ik dat het asfalt waarop ik rij voornamelijk bezet is door auto’s met slechts één bezette zitplaats. Die van mij incluis. De weg is vierbaans en hiervoor hebben we heel veel schaarse belastingcenten uitgegeven.

Er ligt ongelofelijk veel werk te doen in de zorg, in het onderwijs, in de technologie ontwikkeling, in de milieu wereld, maar ook in de entertainment industrie en ach precies daar waar jij werkt of wilt werken liggen uitdagingen. Tegelijkertijd zijn er heel veel mensen zonder werk, niet omdat er geen werk is maar omdat er geen geld is om het werk te betalen.

Als ik in de meeste huizen kijk zie ik overal apparaten die enkele keren per jaar gebruikt worden en ze nemen overal ruimte in beslag die we te kort komen. De verdeling is op zijn minst opvallend. Daar waar we vroeger schaarste hadden aan middelen hebben we nu op veel fronten overvloed aan middelen. Om de schaarste te verdelen werkt het economische principe. Om overvloed te delen hebben we een sociaal principe nodig. Mooi om te zien hoe dit de laatste tijd steeds vaker tot nieuwe initiatieven leidt, zoals crowdfunding etc. Als jij nu zelf genoeg van iets hebt, ja zelfs iets te veel eigenlijk, denk eens na hoe je dat beter zou kunnen verdelen? Geven levert namelijk vaak meer op dan nemen.

Ik vind het leuk als je hier ook jouw overvloed aan ideeën deelt.

Gun je deze tip ook aan anderen? Deel hem dan alsjeblieft. Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *