Kies je houding

Elke werkdag ontvang je een tip die voor nieuwe inzichten zorgt.

Vandaag wil ik je vragen om aandacht te geven aan de houding die je aanneemt als je iets gaat aanpakken. Je kan namelijk zelf kiezen voor de houding. De keuze voor jouw houding verandert niets aan het probleem wat je gaat aanpakken maar wel aan het gevoel wat jij er zelf bij hebt. Daarmee heb je meer invloed om het zo aan te pakken dat er uit komt wat jij wilt.

Experimenteer maar eens met een klus die jij altijd ervaart als een rotklus… Bijvoorbeeld het toilet schoonmaken. Als je de houding kiest…”waarom doet niemand anders het en ik moet het ook altijd doen”, dan weet je zeker dat je tijdens het schoonmaken van het toilet geen plezier hebt. Je kan ook de houding kiezen “wat fijn om straks weer een schoon toilet te hebben, even een doekje er door heen en het is zo gefikst”, met deze houding ervaar je de tien minuten dat je er mee bezig bent als plezierige nuttige tijd.

Het effect,…. je wordt er veel vrolijker van. Vrolijke mensen zijn veel aantrekkelijker, ontvangen meer genegenheid, meer begrip etc… kortom… aan jou de keuze.

Gun je deze tip ook aan anderen? Deel hem dan alsjeblieft. Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *