Dat hoofd en dat maaiveld hoe zit dat ook al weer?

Wie geen fouten maakt maakt meestal niets, die dooddoener kennen we allemaal. Maar oh jee wat gebeurt er met mensen die constant fouten maken…

Het maaiveld staat er prachtig bij. Mooi egaal groen en ineens ontluikt er een bloem die net iets harder groeit dan het gras. Midden op het veld. Het geeft kleur maar verstoort wel de rust. Het verstoort het patroon wat we allemaal kennen en tegelijkertijd is die ene bloem nog geen teken van een bloeiend bloemenveld. Nee, die ene bloem staat er maar een beetje alleen in de spotlights. Je kan duidelijk zien dat het nog geen prachtig afgestemd boeket is.

Het gaat zo veel beter als je in één keer in de kas geplante bloemen tegelijkertijd in een bloemenveld zet. Van niets, naar iets perfects… Daar heb j echter de kas voor nodig. De kas bestaat er dankzij dat ene bloemetje wat spontaan zijn hoofd boven het maaiveld uitstak.

Zo is het in werkomgevingen, zo is het in de muziek, zo is het op de scholen. Je kan je hoofd boven het maaiveld uitsteken, dit kan uitgroeien tot prachtige successen, maar het kan ook volledig mis gaan. Soms heb je de middelen niet om kasgekweekt te zijn maar moet je gewoon beginnen, op hoop van zegen. Start-up organisaties met weinig geld zullen in het begin veel meer fouten maken dan organisaties die jarenlange voorbereiding hebben voor ze iets in de markt zetten.

Vernieuwing en verandering komt van diegene die zijn kop boven het maaiveld uitsteekt. Mensen die dat regelmatig doen krijgen aan het begin van hun carrière meestal klap na klap, mislukking na mislukking. Met af en toe een positieve uitzondering. Hou je het vol om je kop boven het maaiveld uit te steken, vang je de klappen op en wordt je gecoacht in een veilige omgeving dan bestaat de kans dat je uitgroeit tot iets geniaals…

Dus … wat doe je? Ga je voor de prestatie of ga je voor het leren…Of kies je de gulden middenweg, presteren waar het moet en leren waar het kan?

Gun je deze tip ook aan anderen? Deel hem dan alsjeblieft. Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *