Help mijn man is een klusser

Deze week is er veel commotie ontstaan rondom een dame die in het programma “help mijn man is een klusser” negatief reageerde op haar nieuwe keuken. Deze reactie was geheel tegen de verwachting van de gemiddelde kijker in.

Wat mij opvalt is dat er direct na het programma een enorme heksenketel ontstaan is op sociale media. Hierin wordt de dame in kwestie door heel veel mensen afgefakkeld. Op zich begrijpelijk, omdat haar reactie niet gesnapt wordt en omdat haar reactie totaal niet sociaal wenselijk was.

Volgens mij is er meer aan de hand. Er zijn behoorlijk wat mensen die psychisch wat in de knoop zitten, die vreselijk veel moeite hebben met het plaatsen van veranderingen. Zelfs als deze veranderingen zeer positief zijn. De landingstijd om aan een verandering te wennen duurt wat langer dan gemiddeld. Ik vind dat hier niet zorgvuldig mee om gegaan is.

Wat hier gebeurt is pestgedrag, dezelfde mensen die deze dame neerzetten in het openbaar als monster, uitten zich extreem veroordelend over pesters op scholen. Nu doen ze precies hetzelfde, ze pesten deze dame die in mijn ogen best feedback verdient maar zonder inzicht in haar achtergronden vind ik het kwalijk om iemand zo te veroordelen.

Gun je deze tip ook aan anderen? Deel hem dan alsjeblieft. Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *