Er zijn, is soms belangrijker dan iets doen

Beste leidinggevende, coach, leerkracht, opvoeder, vriend of partner,

Je doet je best om resultaten te behalen, of dit nu gaat om prestaties, relaties of iets anders jij zet je met al jouw energie in om te zorgen dat de resultaten er komen. In samenwerkingsverbanden is het van groot belang dat je beiden kunt groeien. Zo worden de resultaten op lange termijn gewaarborgd.

Ieder mens is onzeker op bepaalde momenten. Mensen gaan dan op zoek naar houvast om zelf hun eigen dingen te ontwikkelen. Dat kan je als leidinggevende, als coach, als leerkracht, als opvoeder, als vriend of als partner alleen maar zijn als je er bent. De ander doet het werk en jij bent er als houvast als baken die maar één ding doet…. vertrouwen uitstralen dat het goed komt wat er ook gebeurt. Kortom; “zorg dat je er bent”.

De kracht van er zijn, en vertrouwen geven wordt regelmatig onderschat.

Wat mag je dan wel doen in zo’n geval…. vooral luisteren om te begrijpen, niet om te sturen of in te vullen of om op te lossen. Naast het luisteren is ook het geven van feedback, en het aangeven van grenzen een belangrijke rol die voor snellere gezamenlijke groei zorgt.

Gun je deze tip ook aan anderen? Deel hem dan alsjeblieft. Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.