Over elkaar praten is toch veel leuker dan met elkaar

Bij de koffieautomaat staat Hans. Hans is heel herkenbaar. Altijd een net gestreken overhemd aan, haren keurig gekamd, gepoetste schoenen en meestal opgewekt, en wat ingetogen. Hij staat altijd exact om vijf over half tien bij de koffie automaat om zijn koffie met melk en suiker er uit te halen.

Vanaf de andere kant komt Jantine aangelopen. Jantine is vooral herkenbaar aan haar kleurrijke kleding die meestal net niet helemaal goed zit. De kleurcombinatie groen en paars doet het bij haar vaak goed. De wilde bos met haren lijkt vaak net even niet geborsteld te zijn en de kleur waar het in geverfd is wisselt met enige regelmaat. Ook is de kleur vaak een typisch gevalletje niet helemaal natuurlijk. Ze is slim, creatief en wat ongecontroleerd.

“Hans, ben jij straks ook bij die vergadering?”,

“Uiteraard ben ik er bij, het hele operationele plan wordt toegelicht, dus dat lijkt me evident.”

Uiteraard en evident zijn typisch woorden die bij Hans horen.

“Gelukkig, want ik heb er geen zin in om weer alleen met Geoffry in de vergadering te zitten.”

“Hoe zo dan?”

“Nou je weet het toch, ik heb er een bloedhekel aan dat mensen slecht over elkaar praten. Het is toch veel beter om elkaar gewoon rechtstreeks aan te spreken. En Geof doet dat niet, die is zo glad als een aal. In je gezicht is hij altijd heel open en prettig, maar ondertussen zaagt hij de stoelpoten onder je vandaan. Hij had laatst ook weer zo’n akkefietje, met Marlies. Marlies is trouwens ook niet altijd even oprecht. En je weet daar hou ik niet van. Ik heb geen idee hoe ik het moet aanpakken, maar die twee die zijn echt niet te vertrouwen. Marlies heeft me trouwens verteld hoe Geof zich vorige week bij die klant heeft zitten misdragen. Hij schijnt daar echt niet meer binnen te mogen komen.”

Geoffry loopt langs en Jantine groet hem vriendelijk. Haalt haar kop thee uit de automaat en loopt weer terug naar haar kamer. Even later zitten ze samen in de vergaderzaal en het is weer net als normaal.

 

Gun je deze tip ook aan anderen? Deel hem dan alsjeblieft. Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.