Denk groot, doe klein

Grote prestaties worden geleverd door kleine acties. Echter niet alle kleine acties leiden tot grote prestaties. Een belangrijk element hierin is het constructief en fundamenteel doorbouwen in een bepaalde richting. Om dat te kunnen doen is groot denken nodig.

Stel je voor…. over 20 jaar, ik weet het 20 jaar is ver weg…., wat wil je dan gerealiseerd hebben? Voor jezelf, voor jouw business etc… Waar sta je dan?

Datgene wat je nu voor ogen hebt probeer dat zo concreet mogelijk voor te stellen. Hoe ziet het er uit, hoe voelt het etc…

Bedenk welke obstakels je twee stappen daarvoor zal moeten overwinnen. En redeneer zo terug naar het NU.

Vervolgens vertaal je jouw doelstelling die je over 20 jaar voor je gezien hebt, de doelstelling die je dus al gerealiseerd hebt in jouw creatieve visionaire brein in richting bepalende waarden. Het geeft je een set aan uitgangspunten die je in jouw dagelijks handelen in het hier en nu helpt om sneller jouw keuzes te kunnen maken.

Voldoet een kleine actie in het hier en nu aan het bouwen van jouw grote droom voer dan de kleine actie met volle overgave uit. Doe dat kleine dingetje vooral zo goed mogelijk. Voldoet een kleine actie aan het overleven in de huidige omstandigheden doe het dan met minimale inspanning zodat het jouw voortgang niet in de weg staat.

Elke dag één steen op de juiste plek leggen zorgt na een jaar voor 365 stenen die een stevig fundament vormen. Elke dag een steen verleggen omdat die in de weg ligt zorgt na een jaar voor dezelfde hoeveelheid spierpijn zonder fundament.

Dus denk groot en doe klein!

Gun je deze tip ook aan anderen? Deel hem dan alsjeblieft. Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *