Cadeautjesangst

Herken je dat… Iemand die je niet kent, die je een cadeautje aanbied? Het gebeurt wel eens. Gewoon onverwacht omdat iemand een leuk gebaar wil maken.

Ben je ook zo huiverig geworden om dat cadeautje aan te nemen? Omdat je je bezwaard voelt? Of wellicht omdat je bang bent als je het cadeautje aanneemt dat je dan iets terug moet doen?

Ik wel…

Komt dat omdat je vroeger geleerd hebt om nooit iets aan te nemen van een vreemde? Grappig eigenlijk dat dat met Sinterklaas ineens niet meer op gaat. Dan worden cadeautjes van vreemden gewoon klakkeloos geaccepteerd en opgegeten. Brrr eng eigenlijk.

Komt het omdat je je geen houding weet te geven als je een cadeautje krijgt? Ik weet het niet, en ik wil eigenlijk altijd iets terugkrijgen als ik een cadeautje geef. Echt, ik geef cadeautjes volledig uit eigen belang. Jazeker….

Wil je ook weten wat ik er voor terug wil krijgen?

Nee, …. het zijn geen spullen, het zijn geen bestellingen… Het enige wat ik terug wil krijgen is dat je er blij mee bent. Ja… dat is echt genoeg. Oh, ja mocht je er toevallig niets aan vinden dan vind ik een eerlijk antwoord ook heel fijn, want een cadeautje waar je niet blij van wordt is geen cadeautje.

Gun je deze tip ook aan anderen? Deel hem dan alsjeblieft. Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *